Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

#BeautyReview: Silkygirl Matte Junkie Lip Cream

Assalamualaikum

Hello readers! (Walaupun takdak pun el kecoh lebih nak bagi havoc hehee -.-') Okay, hari ni El nak wujudkan satu hashtag iaitu #BeautyReview untuk review daripada El sendiri. Pendapat El, macam mana rasa bila pakai, seronok ke idak, ikut suka hati El lah nak bagi pendapat apapun kannn kehkeh! Yang penting, semua yang El meng-review-kannya-pun ni, El dahpun guna taww so takyahlahh risau sangat kot kot fikir El buat review tapi tak pakai okayy :P

Firstly kan kannn, El dah beli tiga ketul Silkygirl Matte Junkie Lip Cream ni tawww! Best dia El tak boleh nak gambarkan sebab korang kena cuba sendiri! Rasa sendiri how it works on you ;P But for me, El rasa lip cream Silkygirl ni paling the best among others! Okay harga dia cuma RM23++ memang berbaloi untuk girls yang mostly pakai untuk pergi kelas (sebab memang tu pun yang El selalu gunakan ;)) Design lip cream ni sangat chunky yet funky sebab sooo comellahh El beli <3 Lip cream ni actually cousin El yang suggest sebab dia pun pakai and I try dia punya lepastu terus sebuk nak cari dekat Watsons *btw masa tu El dekat kampung kat Batu Pahat, so nak tak nak paksa Kakmin pergi bandar cari Watsons ;P Mama pun sukaa then I bought two; one for mama and one for me hehe


Lip cream ni memang matte and really blended with your skin tone tauu. El selalu pakai untuk pergi kelas and dari pagi sampai tengahari this lip cream stick on your lips dannnnn dia kering tapi takdelah sampai tak boleh padam guna air, kering kering matte gitu. El suka gilaaa pergi mana-mana pun El bawak kulur kilir sampai Mama and Kakmin pun terjebak sekali dengan lip cream ni. Dorang kata bestt sebab tak payah touch-up banyak just dap sekali dua and then tahan sampai ke malam. Wow gitchuu! 

Lagi kann El nak tambahh sikit nihh, lip cream ni walaupun kecil nampak ringan and also tak nampak meyakinkan, it still boleh tahan sampai sebulan hokeyy! El pakai dah masuk stik ke-empat means dah bulan ke-empat El pakai! Untuk three first stick, El pakai kod 01, dia warna orange but it suit for me yang warna kuning langsat, but for skin tone putih macam kawan El, Taeyang *yang mana dia baru nak mula memasuki donia laghoo - dunia mekap* dia try warna tu and it looks weird -__- So she changed to code 04 *El rasalah* 

So tadi El baru beli lip cream stik yang ke-empat and El try kod warna 06, it more to nude, more brownishh so I loike! ;) 

Sesiapa yang nak try lip stick and doesn't know which one yang paling best, please please go to Watsons ke Guardian cari Silkygirl Matte Junkie Lip Cream ni sebab this would be your favourite lip cream ever <3 

Jam dah pukul 0323 so El have to go, kemas barang sebab esok El balik KL! ;) Bhoi!

Salam sayang,
El

WelcomeBack!

Assalamualaikum

Setahun menghilang lama bonauu den tak buka akaun blog ni. Sebuklah memandangkan el dah nak habis semester. InsyaAllah harap semuanya dipermudahkan and el boleh grad on-time -.-'

This semester was really made me turn to that lady I never be sebab last-last nilah banyakk sangat assignment, quiz test and then handle event which my class yang jadi organizer for untuk Rumah Kebajikan Anak-Anak Yatim dan Asnaf Darul Izzah, Temerloh. Dan kitorang banyak kerja sampaikan tak sempat nak makan, nak mandi and tidur sebab nak siapkan few tasks yang tak-pernah-menyenangkan sebab banyak salah. Well, am a newbie untuk jadi organizer event kot so biasalah kan kalau skrip ucapan kena reject sampai sepuluh kali, tagging untuk vips kena print lima kali, tambah tolak dengan masalah tak puas hati atau kurang senang dengan perangai si polan itu ini, this semester really made me realize, this just one part of life. Banyak lagi el kena tempuh, kena hadap sebab pengalaman kat universiti ni cuma latihan untuk kita adapt dunia luar. Kotnya lagi susah, lagi penat sampai terduduk dan tak ada siapa nak tolong.

Sebenarnya el baru je habis paper untuk semester akhir ni jadi bolehlah el mula balik berblog kan hewhew :) Banyak betul cabaran dalam dua semester akhir ni sebab el pun bukannya pandai naw naww. Bukanlah setakat nak lulus je mampu tapi nak dapat dekan tiap semester macam kawan el pheuuuuuu macam mustahil je. -________________- Boleh memang boleh, bak kata orang orang kan, tak ada apa yang mustahil. Yes betul, tapi........................... Hehe -.-'


El gerakluu nanti el update lainnnnnnn ;)

Salam sayang,
El

Moveon&Letgo

Reset semula dan ulang kembali hidup yang baru.
Semoga dipermudahkan segala urusan di hari mendatang :)

salam sayang,
El
Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.