Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

Speakofheart #1

Assalamualaikum

Speakofheart.

Susah.
Susah aku nak lupa benda lama.
Susah aku nak move on.
Susah aku nak fikir benda positif.
Susah aku nak buat kerja.
Susah nak fokus on something.
Susah nak terima kenyataan.
Susah nak buat buat kuat.
Susah nak jadi kuat.
Susah hati bila tengok orang lain dah boleh move on.
Susah nak buat hati benci.
Susah nak jadi fake and takde perasaan.
Susah nak buka hati kat orang lain.
Susah nak hadap benda yang kau tak jangka macamni.
Susah bila kau terpaksa mengalah.

Susah.

Lepas beberapa tahun, this is the end of us. Banyak masalah, banyak kurang daripada lebih, banyak sangat. AKu betul betul rasa dia orang terakhir.

Tapi this is the end.

Sikitpun tak pernah buang dia.
Sikitpun tak pernah anggap boleh jadi separah ni.
Sikitpun tak rasa apa apa

sebab terlalu yakin masing masing punya rasa sayang/cinta yang kuat.

Tapi aku salah.

Takde hubungan yang kekal melainkan dengan-Nya. Manusia pun masih lagi banyak kurang yang perlu dijaga. Kalau aku sorang yang bergerak tapi dia tidak, apa lagi yang aku kena buat?

Tipulah bila cakap tak fikir apa dan boleh moveon. Susah. After few years with someone you suitable with, like, makan sama, tidur sama, lepak sama, semua benda nak buat sama sama eventho jauh gilaa rumah aku dengan dia.

Mungkin cukupla masa untuk aku mengejar dan tunggu untuk dikejar. Pada satu tahap, kau akan rasa penat untuk mencari dan kekalkan hubungan sebab terlampau sayang. Pada satu tahap, kau boleh jadi gila dan bodoh sebab fikir dan terbawa bawa sampai ke mimpi.

Bodoh.

Mungkin aku patut berhenti.

-peparipeliks.

No comments:

Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.