Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

Different People

Assalamualaikum

Kenapa manusia ni sukaa sangat banding dan bandingkan dengan orang lain walhal setiap perilaku yang ada dalam dunia ni memang berbeza beza dan tak sama.

Same goes to me, aku kan manusia juga.
Maybe sebab tu kita dikatakan tidak sempurna. Secara zahir dan batin.

But mostly girl. Seriously mengada tahap langit ketujuh sebab beriya sangat cakap itu ini banyak gila bezalah apelahhhh bila banyak sangat fikir. They might seems cruel but thats what makes them special. Bising, membebel, itu ini salah, everything goes wrong bila-bila dorang nak lahh. Kalau iyaaa pun banyak sangat salah bila dorang cakap apape just go with it. Perempuan cuma nak tahu whether you guy could accept the ways they are or just layan tak layan. Obviously.

You know why they keep argueing with you when theres nothing to be argue about? Bila they feel that you're too busy with your social life like melepak and do all the guys activities. Kalau itu pun you all dah sebuk dorang dah bising lagikan kalau you guys busy sebab perempuan lain? -_- Well yes, orang ketiga takkan masuk rumah if tuan rumah tak menjemput. If you stay loyal, good for both of you. Kalau tak, its better to tell the truth dudes. Perempuan not easy to forget what you have done to them tapi untuk memaafkan... i dont know, ikut pada diri masing masing. Bukan semua perempuan ni teruk. Like hello? Lelaki pun rasanya bukan semua dalam kalangan baik juga. No offensed.

Perempuan ni bukan susah mana pun nak jaga. Keep your time with them, especially SUKA MENGALAH PADA BENDA YANG DORANG CAKAP, jangan menggatal, jangan buat benda yang dorang tak suka, try to be romantic eventho you r not, then pap! Everything looks well in your relationship ^_^

And most of it, everyone tak suka bila kita dibanding-bandingkan dengan orang lain. Semua benda lahh include your relationship. Like example, you guys takdela ada relationship goals sangat macam couple kat dalam instagram etc tapi elokkk je. You feel that way sebab benda biasa berlaku dalam hubungan korang. But you shouldnt say that kind of things. Both akan terasa tapi girls more be like terasa lebihh sampai nak kecik hati bagai sebab they are girls. Perempuan and emotions cannot be separate. Haha!

Just go with it and guys, please be more tolerate in handling the arguement.

sincerely,
p

No comments:

Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.