Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

The End

Assalamualaikum

Having a relationship is a good things happened to me. Last 6years ago, semua benda yang aku tak jangka jadi. Danggggg! Semua sebab diri sendiri yang kekonon nak cuba benda paling tak expected sebab zaman dulu ada ke perempuan start dulu? 


And i miss him. 
The one who always protect wherever I go. 
The one who always seduce me to be his only girls
The one who always thought me to be more indipendent girl on earth. 
The one who teach me to be jangan memilih sangat bila makan
Kena bersyukur and bla bla blaa
The one who always being there when I cried alot. 
The one yang selalu sokong what am I going to be, kurus pun dia sokong eventho aku tahu dia main2kan je apa aku cakap :')
Honestly, i miss him so much. I miss the way he talk, the way he glances his eyes on me, the way he talks, eats, merajuk and do all that such kind of things mcm biasa all couples do when they having a sweet-kind-of-life. 
I miss him and i need him. 
If the time had just could turned back, i would do anything for him. But i know theres nothing i could do anymore. Semoga dia bahagia dan tenang hendaknya.

Goodluck dear,love. 

sincerely,
Peparipeliks

Being pretty

Assalamualaikum

Bukan mudah nak jadi orang cantik. Lagi lagi perempuan. Banyak sangat kena jaga sampaikan nak cakap dengan orang sekeliling pun kena jaga. But that's Islam teach us right? Jadi perempuan yang sabar, yang tak mudah mengalah, tutup aurat, pergaulan terbatas. Semua benda kena amik kira. Aku okay. Aku boleh terima. Even aku tak sesempurna untuk buat semua yang ditegah, tapi aku masih mencuba. Bukan kena tunggu masa untuk buat semua tu, tapi mungkin orang sekeliling banyak ajar aku baik buruk sesuatu. Aku taknak nanti diri aku yang tak istiqomah untuk buat something. Buat kena ada niat, dan niat kena ikhlas. Kan? Aku tengah cuba. Pelan pelan kayuh tak salah kan?

Kadang aku sendiri keliru nak cari personaliti diri aku. Semua yang aku buat, tak semua orang boleh terima. Bukan tak semua, like obviously semua tak terima. Aku banyak kurang sangat ke? Atau dorang yang terlalu hakimi aku? Entah. Susah. Penat nak fikir. Sikit sikit nanti aku berubah. Boleh berubah. Kalau orang kata aku dah cukup sempurna untuk jadi diri aku sendiri, kenapa aku rasa ada rasa sangsi dengan diri aku sendiri? Iyaa, aku tak banyak kawan, susah untuk bergaul dan hidup aku lebih masanya kat rumah je. So how I want to be myself kalau duduk kat rumah je?

Gemuk tu dah sinonim kat diri aku ni. Aku takpernah ada confident kalau ada orang yang cuba banding-bandingkan diri aku dengan yang lain. Yes I'm not perfect. Perlu ke kena ada perbandingan? Masing masing ada kelebihan and kekurangan so why people keep judging others? Saja nak buat orang besar macam aku ni rasa down ke? Ohhhh God!

Makin lama makin banyak manusia yang cuba untuk jatuhkan orang lain. Kadang bukan sebab dengki, tapi dalam niat "saja-saja"

Lot of love,
peparipeliks

First Impression

Assalamualaikum


Aku eksaited gilaa bila dah jejak masuk uitm& jadi mahasiswi kat sana. Masa mula-mula nak buat keputusan dulu kemain susah. Family pakcik makcik semua cakap there's no transport at all and susah nak  kulur kilir beli barang sebab kedai jauh. Hati aku, kepala aku semualah rasa macam nak give up pun ada kekonon dah duduk bandar ni nak semua benda senang lah padahal sama je cuma pemalas ke idak je. Bila masuk je tol Chenor, kepala aku dah fikir bebukan "ya Allah pehal kiri kanan kelapa sawit belambak?""ya Allah ni ke bandar dia?"" aku nak gerak memana macam mana ni?" Dan sejujurnya memang aku pemalas nak bergerak pergi memana kalau kena berjalan. Ya! Masa MDS pun macam dah redha sangat kena torcher dengan OC kat sana.

" Tapi alahhhhh seminggu jelahhh bukan lama sangat T_____T" -Chelaa


Then aku try adapt semua yang aku belajar masa MDS tu bila dah start masuk kelas and all of that. Bila jalan laju je mesti ada orang tegur lelaju nak pi mana. Balik rumah bila keluar dengan family kena tegur jugak sebab aku jalan kedepan dulu yang lain semua melenggang. Dengan girlfriends, dengan boyfriend, semua membebel cakap jalan non-stop takde nak rehat nak lepak minum nak jalan lenggang. 


Dulu, bila jalan perlahan, cepat penat, asyik mintak benti sebab nak beli air kat sevenE kena membebel gakk sebab banyak songeh, asik merungut penat, asik kena bahan penat jalan sebab gemuklah apelah. Bila dah cengini dorang cakap aku laju sangat pulakk. Haishh this is not fair okayyyy! -.-' 


Dan baru almost sebulan aku dekat sini, aku rasa best gilaaa woi!


Like seriously memang aku enjoy gila bila ada kat sana. Environment dia waktu pagi, waktu hujan, pandang kiri kanan semua hijau, banyak pokok and bila malam that place is really cold. Tak pernah panas waktu malam sebab keliling macam hutan. Aku memang suka gilaa dengan tempat macamni, jauh dari bandar yang penuh batu konkrit. Tapi kadang nak gak shopping kat KL ni kan. Shopping sangat padahal lagi suka lepakk minum dengan bebudak sekolah dulu. Hambar sangat hidup aku sebenarnya T____T


What I want to say here, bukan semua benda teruk. Kadang yang buruk tu baik untuk kau. 

xoxo,
peparipeliks

Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.