Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

Versus

Assalamualaikum. 

Rindu? Ehem. Jangan nak rindu sangat ye dak dak blogger. Dah lama tak blogwalking bukan sebab malas. Bukan sebab tak bayar internet tapi sebab komputer aku ni lembab gila nak loading. Nak kata banyak folder tak juga. Tu pasallah sampai berhabuk komputer ni baru aku buka tu pun sebab kesian sampai tak terjaga. Hmm, acamne raya korang? Syok ke takk? Kompem la syok, ye dak? Raya tahun ni bagi aku biasa je. Tak beraya kat rumah orang langsung. Hari raya pertama je petangnya aku tukar baju t dengan kain sarung. Cehceh duduk kampung kan kena la pakai kain T_____T 

Sumber; Google

Emmmmmmm, aku tengah mencari cari kerja yang sesuai dalam faktor umur dan badan sebesar aku ni. Mana nak cari lagi? Mana lagi? Ah stress aku! Aku dah mula bosan duduk rumah, dah mula tidur sepanjang masa macam orang sakit. Orang sakit pun bergerak la jugak pi taman ke apa, yang aku ni tidur memanjang. Dengan duit poket takada langsung. Aishhh kenapa la sedih sangat hidup aku ni? Pakwe takada, kerja takada, duit takada. Sepatutnya badan masih kurus lah kekonon stress semua. Tapi dekat aku ni terbalik pula. Ape cito? 

Cari kerja sementara saja sebab nak menunggu result uitm yang tak tahu bila nak keluar. Dupdap dupdap juga menunggu sebab sedih tak dapat dapat nak sambung belajar.Takut pun ada. Suggest la memana kerja kosong please. Lepas enam bulan menganggur baru nak cari kerja. Puihh lerrrr! Hahaha~

Jaga adab kau dengan orang walau mereka caci sebab nanti bukan kau yang dipersalahkan tapi MEREKA.

xoxo,
peparipeliks

9 comments:

Cik Nadyya said...

laa ciannya. raya taun ni terlebih sakan . hehe tak habes2 beraya je.

laaa, biasala tuu pganggur kan.. akak pon camtuu gak.. da bambam ni. uwaaaaaa -,-

Anis Ifham said...

Seronok sangat raya. Hihi. 6 bulan dah menganggur? Teruskan je lah menganggur. Hiksss~

Lee Wa Wan said...

ahahahah... ala asal sedih sangat... pakwe tade duit pon tade... computer plak slow... hahaha... kes komputer tu wan paham sebab wan selalu mengalaminya... rasa mcm nak bakor je time dia slow tu... hahaha... anyway good luck 4 ur uitm result :)

paripari kecil said...

pehhh bertambah bambam lah tu akak, hahaha
sama je dengan el ni kak. sedihhhh xD

paripari kecil said...

ecehh memanglah seronok akak beraya dengan suami kann :p
hehe, penatlah menganggur ni kak, tanak dahhhh >.<

paripari kecil said...

eh wan ni boleh tahan juga dok bahan orang kann T_____T
tahu tak apa buat sakit hati ajekk.
TQ lee wa wan ^^,)

Cik Nadyya said...

hahahahaha xmo sedih2..

kelakar la ayat bawah tuu..

Aishhh kenapa la sedih sangat hidup aku ni? Pakwe takada, kerja takada, duit takada. Sepatutnya badan masih kurus lah kekonon stress semua. Tapi dekat aku ni terbalik pula. Ape cito?

adoii rasa mcm nk gelak guling2.. lek2 pakwe xde xpe,,.. kwn kan ade. peaceee ~_^

paripari kecil said...

nasib badan. terima jelahh. hehek ;D

aduhhh~ over plak akak ni, el yang merana tauu. isk isk :'(
lepas sekolah ni jarang berhubung dengan kawan sebab memasing dah sambung study.
el je tengah merangkak ni, ehehe :)

white lily said...

tanam anggur belakang rumah jelah kak.. hihi. alaaa.. stay jelah rumah tu. belajar masak masak, kot kot ada jodoh kawen awal. kikiki.

Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.