Selamat datang ke pariparipeliks punya belog! ;)

Weird

Assalamualaikum

Hello semuanya! Aku rasa pelik betei la dengan diri sendiri. Tetibe je suka benda yang aku tak expect langsung boleh suka. Faham ke tidak? Dulu aku tak suka benda ni, lepastu sekarang aku suka. Suka dia bukan takat kicik punya hal. Ni dah macam ketagih pun ada. Kadang cuak jugak apehal dengan aku ni. Aneh-aneh je sekarang semenjak tak kerja ni. Bajet macam baru berhenti kerja je =.=' Terasa macam nak senaraikan pula apa yang peliknya dalam hidup aku sekarang. Eh, sabar jap ekk! 

1. Warna Pink

Dulu aku taksuka gila dengan warna ni. Sampaikan boleh rasa warna ni untuk manusia gedik je. Senget betul =.=' Bila ada manusia pakai kaler ni je aku jadi sakit mata. Tetibe alihkan pandangan ke tempat lain kekonon macam terjumpa ex-boypreng. Cehh, kenapa perlu ex-boypreng? Sebab menyampah okay. Sabar-sabar aku bukan nak cerita pasal dia sekarang. Watlek okay. Dulu ada sorang kawan, dia suka gila like really addict on pink. Bila pergi sekolah tak tahan betul semua benda nak pink. Daripada beg barbie dia sampailah ke pensel dan pemadam. What the heck? Sekarang ni dengan peliknya, tersuka pula dengan warna pink. Baru sedar yang pink tu really made me realize yang it's a girl color besides red. Pink more soft. Mungkin sebabtu aku rasa warna tu gedik kut. Soft kan macam dak dak pempuan yang lembik, manja, mengada yang macam euw euw pehal kau ni.. Haa, lastnya aku yang jadi sebahagian daripada pempuang gewditch itu. 

2. Korea

Ni lagi satu, sebenarnya dari dulu aku suka nau tengok cerita korea yang romantik/komedi. Tahap laka-laka dia entah hapape. Lagi lagi masa dia marah, engko perati dulu muka and cara dia cakap. Lepastu ko tengok subtittle dia kat bawah. Macam jauh beza langit dengan bumi gila kan? Haha, Dah lama aku tinggalkan cerita korea ni tapi haritu mak ajak tengok cerita filipina dekat tonton.com.my aku layan je sebab cite pasal dendam seorang isteri, Uishh mak ayah aku okay je takyah nak fikir benda bebukan lempang buntut ang sakgi. Lepahtu boleh ter-scroll pula kat bahagian tonton korea. banyak betul pilihan. Menggagau mata aku nak tengok yang mana satu dulu. Layan Flowers Boy Next Door. Lawak gila okay and kadang aku rasa macam nak jadi pempuan tu pulak sebab comel dan takada kawan. Kerja dia stalk crush dia sebelah rumah je. Gila tak best? Dahlah lelaki tu hensem. Alaa korea memanglah penuh dengan lelaki maskulin tapi aku suka lelaki yang macho. Pehh! Dahlah putih lepastu macho. Peh! Yang comel tu kurang sikek. Ada lagi cerita lain tapi saja nak fokuskan dekat cerita ni. (muehehe)

3. Masak

Kau rasa umur aku ni sepatutnya dah pandai memasak ke tidak? Ahhaa patutnyalah dah pandai kan? Tapi aku baru nak terkedek-kedek belajar masak. Belajar dari google lah sebab mak ayah aku kerja. Sibuk cari napkah le katekan. Dorang balik tinggal makan je lepastu bagi komen. Aku tukang masak je. Cep kecik la ni (ehhehe) Bukanlah aku nak kata aku lebihkan kepada pastri ke kuih ke apa tapi dah barang pun itu je ada, balun jelah daripada expired kan? Masak lauk tu bila ayah beli barang je. Mak dah tak masak sebab dah tahu anak dara dia ni teruja bila nak masak. Mula-mula biasalah ada yang masin, terlebih minyaklah, tembelanglah tapi family aku pun wat ghilek je aku pun sabau jelah belajar. Yang penting dorang makan bila aku buat something. Tadi aku buat kek marble pelangi. Mak kata sedap. Bangga sikit je sebab aku cari resipi dari google. Terima kasih puan google! :)

4. Hijab

Aku rasa aku dah pula berjinak untuk tutup aurah dengan lebih cantik cun peh peh lagi. Entahlah, mungkin dah sampai seru. (kau pehal nak seru seru bagai pakai baju tutup aurat pun nak seru, aku sepuk kang!) Muehehe aku jeles tengok orang tutup aurat ni. So sikit sikit aku tengah ubah my appearance untuk jadi yang lebih baik walaupun badan gua makin kembang. Niat aku untuk berubah ni bila aku tengok hakak-hakak comel macam Kakpaten, Kakanna, Kakmeen dengan Kakmaria berhijab. Cantik sebab mereka kurus dan aku? =.=' Walaupun dorang kurus sangat tapi aku rasa macam tak kisah. Takkan nak tutup aurat kena tunggu kurus en en en? Hekele slow slow lah baru nampak perubahan. Takut nanti laju sangat berubah, tapi niat dia sekejap and cepat bosan. Nauzubillah. Takut gue! 

Well, those four weird things that happens to me is the best things happened kot. 
Aku lebih selesa dan seronok dengan keadaan hidup aku sekarang! Alhamdulillah :)

xoxo,
pariparipeliks

15 comments:

maryam ishmatullah said...

keep fighting!! :)
salam kenal from Indonesia

paripari kecil said...

thanks ya.
salam kenal dari malaysia. hehe :)

Hafiza AizZawa said...

semua yg dalam list semua Fiza suke.. hehe...

Anis Adnan said...

Warna pink? Kita ada junior masa kat sekolah dulu, dia gila pink. Dari beg, box pensil, botol air pakat bak hang pink. Gila tak gila.

Pstt, follow sini #7. Buatlah cbox. Senang nak tinggal jejak :)

paripari kecil said...

untung la, kita baru terkedek-kedek nak suka. haha :)

paripari kecil said...

Yelah masa tu rasa nak sepak je kan? haha,
Ohyaaa, nanti kita buat. Mekasih yaa :)

Mohd Syarizwan said...

semoga apa yg disukai itu mmberikan kebaikan.. satu nikmat untuk menyukai sesuatu.. pasni suka kat laki yg dibenci plak ye. hehehe.

paripari kecil said...

Amin~
Eh lain macam je ayat last tu. Haha :)

white lily said...

"Flowers Boy Next Door" aaaaa my faberet too! :D dulu dalam almari aii, langsung takde warna pink. rasa mcm, blerghhh tak kena dgn jiwa. bila besar sikit, haa.. okaylaa pink pun. bolehlaaa. ajet ajet suwit getu.. hahaha

Yun Sing said...

Kite pun tak berapa nak suka warna pink especially yang terang gile2 tu.. ada juga senior yang addicted giler ngan warna ni.. sabau jelah :3 Cube tengok Roomate :D Best giler.. cite pasal 11 celebriti Korea yang tidak kenal antara satu sama lain tinggal sama-sama dalam satu rumah. Hehehe *nampak promote kat situ*

paripari kecil said...

kannnnn~ baru je tengok kat tonton nihaaa. hehehe
cehhh, suwit... haha

paripari kecil said...

omg! senior yang addicted tu mcm menakutkan je.... haha dah besar pun nak addict... :o
wokeyhhh tq promotekan... huhu~

Nora Karim said...

Semua point menarik... paling suka point no 4... moga Allah permudahkan segalanya ya.. amin... :D

white lily said...

suwit suuwit, suwek gak kekadang, kikiki

paripari kecil said...

terima kasih.... hehe :)

Full Editing by Nadyya Shafiqa. ©Copyright Reserved Pariparipeliks.